Andreea Pintea

imagine. create. cook.

DSC00474

Bomboane Raffaello – raw vegan

Lasă un comentariu

Micuțe bile albe cu fulgi de cocos care pur și simplu îți oferă un moment de răsfăț. Bomboanele Raffaello sunt printre preferatele noastre, iar această variantă este și foarte simpluși rapid de preparat, dar și potrivită pentru cei care vor să scadă consumul de zahăr, bomboanele neconținând zahăr deloc.

Le-am savurat alături de o cafea expresso, așteptând primăvara.

DSC00474

Ingrediente – 16-18 bucăți

4 linguri unt de cocos

1 cană fulgi de cocos

1 linguri germeni de grâu

1 lingură fulgi de ovăz

1/2 linguriță esență de vanilie

1 lingură pastă de smochine

Preparare

Nimic mai simplu. Toate ingredientele se pun într-un bol și se amestecă bine, până când obținem o compoziție care poate fi modelată. În cazul în care compoziția este prea sfărmicioasă se mai poate adăuga 1-2 linguri de apă.

Formăm biluțe pe care le dăm prin nucă de cocos.

Se pot savura imediat sau după ce le păstrăm pentru 1-2 ore la frigider.

Opțional

Puteți adăuga câte o alună sau migdală în mijlocul fiecărei bomboane. Eu am evitat această etapă pentru a le putea servi și copilașului care încă nu mănâncă alune.

Dacă nu aveți germeni de grâu, îi puteți înlocui cu orice fel de fulgi din cereale sau chiar musli. Textura crocantă va fi păstrată.

DSC00491

 

 

DSC00468

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s