Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Pastă de smochine – îndulcitor natural

1 comentariu

Pasta de smochine este un îndulcitor natural sută la sută care poate fi folosit fără probleme atât de către cei care doresc să renunțe la consumul de zahăr, cât și în prepararea dulciurilor pentru copii. Dulceața smochinelor va înlocui cu succes lipsa zahărului clasic în orice desert, pasta aceasta putând fi folosită chiar și ca substituent al cremei tartinabile de alune.

DSC00281

Ingrediente

10-12 smochine uscate

apă

Preparare

Punem smochinele într-un borcan sau bol și le acoperim cu apă. Acoperim cu un capc și le lăsăm la hidratat de seara până dimineața sau pentru aproximativ 8 ore. Vom vedea că smochinele se umblă și devin suculente.

Scoatem smochinele din siropul în care au stat și le pasăm cu un blender – eu am folosit un blender vertical de mână, dar puteți folosi și un blender clasic cu cană. Siropul nu îl aruncăm ci îl păstrăm. Îl putem folosi să însiropăm prăjituri, să îl bem pur și simplu ca un suc dulce, sau de exemplu să îl turnăm peste clătite – pancakes.

Pasta de smochine se păstrează foarte bine la frigider pentru aproximativ 2 săptămâni. Când o veți folosi vă recomand să puneți doar câte o lingură și apoi să gustați compoziția, pasta fiind foarte dulce.

DSC00301

 

 

One thought on “Pastă de smochine – îndulcitor natural

  1. Pingback: Desert la pahar – cu mere și smochine | Andreea Pintea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s