Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Porridge cu cocos și fructe uscate

Lasă un comentariu

Porridge este un fel de budincă din fulgi de ovăz, care poate fi servită atât la micul dejun cât și ca o gustare de seară. Varianta aceasta este adaptată și copilașilor, nu conține zahăr, dar este dulce și gustoasă datorită fructelor uscate.

DSC00061

Ingrediente

1/2 cană fulgi de ovăz – puși la hidratat într-o cană de apă

400 ml apă

1 lingură unt de cocos

50 grame merișoare uscate

7-8 smochine uscate și tăiate cuburi

fulgi de cocos pentru ornat

Preparare

Această budincă se prepară extrem de rapid și ușor. Fulgii de ovăz i-am pus la hidratat de seara într-o cană de apă.

Untul de cocos se pune într-o cratiță antiaderentă, iar când s-a topit adăugăm fulgii de ovăz, scurși de apa care a mai rămas. Apoi adăugăm cei 400 ml de apă și amestecăm. Fulgii de vor fierbe pentru vreo 10-15 minute, până încep să se îngroașe și se transformă într-o budincă. Adăugăm fructele uscate, eu am avut la îndemână merișoare și smochime, și mai amestecăm pentru vreo 2 minute.

Turnăm budinca de ovăz în bol și presărăm deasupra fulgi de cocos.

Este delicioasă!

Opțional puteți înlocui apa în care fierbeți ovăzul cu lapte.

DSC00059

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s