Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Brioșe cu morcovi (pentru bebeluși)

Lasă un comentariu

Revenim în forță! Nu am abandonat gătitul, nici prăjituritul dar timpul nu mi-a mai permis să fotografiez și să editez rețetele pe care le-am testat în propria-mi bucătărie. Astăzi, însă, revenim în forță după cum promiteam. Rețeta este dedicată celor mai mici și gingașe suflețele. Am pornit de la ideea unei prăjiturele cu morcovi, dar am adaptat-o pentru ca pofticiosul meu, în vârstă de 10 luni, să o poată savura fără probleme.

DSC05398

Ingrediente – 4 brioșe

2 gălbenușe de ou

40 grame iaurt/sana

1 pară rasă

40 grame morcov ras/ aproximativ 2 morcovi

45-50 grame fulgi de ovăz sau făină de ovăz

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Pregătim 4 forme cu hârtie pentru brioșe sau alegem forme de silicon speciale pentru copii.

Într-un bol batem ușor cu un tel gălbenușele cu iaurtul și para rasă. Adăugăm morcovul ras și mai amestecăm puțin, doar ca să îl încorporăm. La final punem și fulgii de ovăz sau făina de ovăz – dacă alegem fulgii textura brioșelor nu va fi la fel de fină ca în cazul făinii, astfel că fulgii ar trebui aleși doar dacă bebelușul are deja câțiva dințișori cu care să poată mesteca. Punem compoziția în forme și dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Le lăsăm să se răcească și le oferim piticilor pentru a le devora. Vaporașele noastre s-au potrivit de minune cu un nectar de gutui.

Poftă bună!

DSC05394

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s