Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Pogăcele cu brânză

Lasă un comentariu

Trei ingrediente! De doar atât avem nevoie pentru a avea cele mai gustoase, pufoase și aromate pogăcele cu brânză.

Ingrediente

250 grame făină

250 grame brânză – de oaie sau de vacă, în funcție de preferințe

250 grame mascarpone – se poate folosi și  unt sau smântână

1 ou

brânză, cașcaval răzuit pentru ornat

Preparare

Făina, brânza și cele 250 grame de mascarpone se frământă foarte, foarte bine până când obținem un aluat frumos, omogen și care se desprinde de pe marginile vasului. În cazul în care folosiți o brânză mai puțin sărată atunci veți adăuga sare în aluat. Eu am folosit o telemea de oaie, astfel că nu a mai fost nevoie de a suplimenta cu sare. Aluatul se acoperă cu un prosop și se pune în frigider pentru 1 oră.

Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade. Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul la o grosime de aproximativ 1 deget. Apoi îl ungem bine cu un ou bătut și presărăm brânză, cașcaval, susan, mac, chimion sau alte mirodenii pe deasupra. Decupăm pogăcele în formele dorite și le punem în tava pe care am uns-o în prealabil. Coacem pogăcelele pentru 25-30 de minute până când devin aurii.

Le savurăm fie ca un aperitiv, fie cu o bere rece!

DSC01439

DSC01446

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s