Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Tocăniță de vită, la foc domol

Lasă un comentariu

Orice mâncare făcută cu răbdare și la foc domol capătă un gust deosebit. Tocăniță de astăzi este foarte gustoasă, carnea fiind fragedă și aromată. E genul de mâncare pe care îl savurezi la o masă în familie, alături de un pahar de vin și oameni dragi.

DSC00269a

Ingrediente – 4 porții

450-500 grame carne de vită – de preferat o bucată să aibă și un pic de os

3 morcovi

1 lingură unt

2 căței usturoi

1 ceapă

300 grame pulpă de roșii

250 grame supă de vită

sare, piper

Preparare

Cuptorul se preîncălzește la 160 de grade. Pregătim un vas cu capac ce poate fi băgat și la cuptor, de preferință o oală grea de fontă tip ceaun. Punem oala pe plită și topim untul. Aruncăm în unt ceapa pe care o călim ușor și un strop de sare. După vreo 3-4 minute adăugăm și cățeii de usturoi, zdrobiți, și lăsăm puțin să se întrepătrundă aromele. Punem carnea de vită și o frigem ușor în ulei pe ambele părți, atât doar cât să capete o crustă – 2-3 minute pe o parte. Apoi adăugăm morcovii tăiați cubulețe sau rondele, pulpa de roșii și supa de vită. Lăsăm ca totul să dea un clocot iar apoi acoperim oala cu un capac și băgăm mâncarea la cuptor. Tocana va fi gata în 2,5-3 ore, depinde de felul de carne de vită pe care îl folosim. Dacă vi se pare că sosul este prea lichid, luați capacul și mai lăsați la cuptor încă 15 minute, până când va scădea.

Noi am ales să savurăm această mâncare de vită cu un risotto cu parmezan, dar la fel de bine puteți savura tocana cu pâine de casă sau un pireu aromat de cartofi.

 

Observații

* dacă nu aveți timp să pregătiți o supă de vită puteți face o supă dintr-un cub de vită

* morcovii și roșiile pot fi înlocuite cu 500 grame de ghiveci de legume făcut astă toamnă și păstrat cu grijă în cămară

* în tocană se mai pot adăuga și alte legume – vinete, dovlecei, precum și câteva frunze de salvie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s