Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Salată de pui cu sfelcă roșie

Lasă un comentariu

Îmi place sfecla roșie. În orice combinație, fie fiartă, coaptă sau murată. Această salată rapidă este foarte sățioasă și are o aromă deosebită.

DSC00103a

Ingrediente – 2 porții

150 – 200 grame piept de pui

4-5 bucăți sfeclă roșie

cașcaval

nuci

oțet balsamic

Preparare

În primul rând ne ocupăm de sfecla roșie. Se poate folosi atât sfeclă fiartă, cât și coaptă. Aș recomanda coacerea sfeclei întrucât va avea o aromă mai puternică. Așadar purcedem la copt. Pregătim o tavă, preîncălzim cuptorul la 220 grade și învelim fiecare sfeclă în folie de aluminiu. Punem sfecla în tavă și o dăm la cuptor pentru 35-40 minute. Pentru a ne convinge că e coaptă înfigem o furculiță în sfeclă. Dacă furculița intră ușor atunci sfecla e gata.

Până când se răcește sfecla ne ocupăm de pieptul de pui. Îl putem face atât la grătar cât și fiert. De această dată eu am optat pentru piept de pui fiert în supă, însă la fel de gustos este și cel la grătar.

Sfecla roșie o curățăm de coajă și o tăiem cubulețe, pieptul de pui îl tăiem în fâșii sau îl rupem pentru un aspect mai rustic, cașcavalul îl tăiem în cubulețe – avem nevoie de vreo 50-70 grame. Punem toate ingredientele salatei într-un bol și stropim ușor cu oțet balsamic. Amestecăm bine de tot și presărăm deasupra câteva nuci sfărmate. Punem salata în boluri și o savurăm cu multă poftă.

Observație – recomand înlocuirea cașcavalului cu o brânză de tip feta, iar în loc de nuci se pot alege și alte tipuri de semințe

DSC00114a

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s