Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Budincă de lămâie

1 comentariu

Un desert cu arome citrice, cu un blat uşor crocant care ascunde o budincă însiropată. Delicios de bună şi foarte simplu de pregătit!

budinca1

Ingrediente – 4 porţii

50 grame unt

coaja rasă de la 2 lămâi şi sucul acestora

115 grame zahăr – de preferat pudră

2 ouă – separate

50 grame făină

1 linguriţă praf de copt

300 ml lapte

budinca3

Preparare

Pregătim fie o tavă termorezistă de 1,2 litri, fie 4 forme individuale, pentru cuptor – adică le ungem cu unt, şi preîncălzim cuptorul la 190 de grade.

Coaja de lămâie, untul şi zahărul pudră le mixăm foarte bine pentru a obţine o pastă deschisă la culoare. Adăugăm gălbenuşurile şi făina şi mixăm din nou foarte bine. Treptat adăugăm zeama de la cele două lămâi şi laptele.  În acest moment compoziţia noastră va deveni lichidă şi nu va mai avea consitenţă – dar nu e niciun motiv de îngrijorare.

Separat batem albuşurile spumă şi apoi le încorporăm uşor în compoziţia de lapte şi lămâie. Turnăm compoziţia în forme şi aşezăm formele într-o tavă turnând până la jumătatea acestora apă fierbinte.

Coacem budinca la 190 de grade pentru 40-45 minute până când prinde o culoare rumenă. Le servim calde sau reci, după preferinţă şi sezon, fiind delicioase în ambele variante. Veţi vedea că deasupra se va forma un blat uşor crocant, iar sub el se va ascunde o cremă de budincă delicioasă.

budinca2

One thought on “Budincă de lămâie

  1. Arata delicios, Andreea! Mi-ai amintit cat de buna e si ce bine, o s-o fac si eu in curand, am mai facut ceva asemanator si ne-a placut! Bine te-am regasit!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s