Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Negrese cu cremă de brânză

Lasă un comentariu

Iubim negresele! La micul dejun, la o gustare sau pur şi simplu oricând avem poftă de ceva dulce alegem o negresă, cu stafide, nuci sau simplă. De această dată am optat pentru o reţetă cu cremă de brânză. Consistenţă, gust şi arome! Un desert care te răsfaţă.

negrese3

Ingrediente – 16 bucăţi

1 ou

225 grame cremă de brânză

50 grame zahăr pudră

5 ml extract de vanilie

Compoziţia de negresă

115 grame ciocolată neagră

115 grame unt

150 grame zahăr brun

2 ouă uşor bătute

50 grame făină

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi pregătim o tavă de 20 cm cu hârtie de copt.

Pentru crema de brânză vom mixa oul, vanilia şi crema de brânză folosită – eu am ales de această dată mascarpone, până când obţinem o cremă fină şi pufoasă.

Pentru a face compoziţia negresei, topim pe aburi ciocolata neagră şi untul. Când ciocolata şi untul s-au topit şi am obţinut o cremă lucioasă şi mătăsoasă, înlăturăm de pe foc şi adăugăm zahărul. Mixăm pentru ca zahărul să se dizolve, iar mai apoi adăugăm treptat cele două ouă, mixând foarte bine după fiecare. În cele din urmă adăugăm şi făina şi folosindu-ne de o paletă de plastic sau silicon amestecăm uşor, uşor, încorporând făina.

Turnăm în tavă aproximativ 3 sferturi din compoziţia de negresă şi o nivelăm. Adăugăm crema de brânză, iar în final restul compoziţiei de negresă. Cu un beţişor, scobitoare sau coadă de lingură, amestecăm straturile negresei noastre pentru a obţine un efect marmorat.

Coacem pentru 30-35 minute. O lăsăm să se răcească în tavă, iar apoi o tăiem în pătrăţele şi o servim cu multă poftă.

OBSERVAŢII .

În cazul acestei reţete eu am folosit ouă de prepelită. Am înlocuit 1 ou de găină cu 4 ouă de prepelită, iar rezultatul a fost excelent.

 

negresa1

 

negresa2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s