Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Brioşe cu iaurt şi zmeură

Lasă un comentariu

Dacă tot suntem în luna sărbătorilor cu mute inimioare m-am gândit să vă ofer şi eu o variantă de desert care vă va surprinde gusturile. E o reţetă de brioşe foarte uşoară, dar extrem de aromată.

briose1

Ingrediente – 12 bucăţi

300 grame făină

115 grame zahăr

7 grame praf de copt

1 ou

250 grame de iaurt

4 linguri ulei

150 grame zmeură

Preparare

În primul rând încingem cuptorul la 200 de grade şi pregătim o formă specială de brioşe cu hârtiuţele adecvate. Apoi, într-o bol amestecăm ingredientele uscate – făina, zahărul şi praful de copt. Într-un alt bol mixăm oul cu iaurtul şi uleiul. După preferinţă se poate folosi un iaurt simplu sau de fructe – eu am ales unul cu aromă de cireşe pentru a potenţa gustul zmeurei pe care am adăugat-o mai târziu.

Amestecul de ou şi iaurt îl adăugăm făinii cu zahăr şi amestecăm bine şi rapid, însă nu prea mult pentru a obţine brioşe pufoase. În cele din urmă adăugăm zmeura – dacă folosiţi zmeură congelată, aşa cum am făcut eu, recomand să o adăugaţi compoziţiei înainte de a se decongela, astfel încât ea să îşi păstreze sucurile şi textura.

După ce am amesteca compoziţia de brioşe, o împărţim în cele 12 forme şi le introducem la cuptor pentru 30 de minute.

Vă recomand să verificaţi după 15-20 de minute să vedeţi dacă nu cumva tava trebuie întoarsă, cuptorul meu având o manieră proprie de a coace🙂.

Le lăsăm să se răcorească bine, bine, apoi le pudrăm cu zahăr vanilat şi ne bucurăm de un răsfăţ dulce.

briose2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s