Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Pătrăţele cu nucă şi ciocolată

Lasă un comentariu

Nuca e unul dintre ingredientele noastre preferate în deserturi, iar în combinaţie cu ciocolata e un deliciu. O reţetă simplă şi uşoară, care vă va încânta.

praji3

Ingrediente

2 ouă

10 ml extract vanilie

1 vârf de sare

175 grame nuci tăiate

50 grame făină

50 grame zahăr

120 ml glucoză lichidă sau energizant – în ultimă instanţă miere

75 grame ciocolată mărunţită

40 grame unt

jumătăţi de nuci pentru decor

Preparare

Se încălzeşte cuptorul la 160 de grade şi se pune hârtie de copt într-o tavă de aproximativ 20 cm.

Ouăle se mixează cu extractul de vanilie şi sarea. Într-un alt bol amestecăm nucile tăiate şi făina. Cele două boluri se pun deoparte până când va fi nevoie de ele.

Într-o cratiţă se aduc la punctul de fierbere zahărul şi glucoza lichidă, dacă folosim miere nu o vom încălzi decât dacă este cristalizată şi nu mai mult de 40 de grade. În momentul în care siropul din zahăr dă primele semne de fierbere îl luăm de pe foc şi adăugăm ciocolata în bucăţi şi untul. Amestecăm bine cu o lingură de lemn ca untul şi ciocolata să se topească. Adăugăm ouăle şi amestecăm foarte bine, iar în cele din urmă adăugăm şi făina cu nucile. Turnăm compoziţia în tava pregătită şi coacem pentru 25-30 de minute.

După ce scotem prăjitura din cuptor aşezăm şi jumătăţile de nuci păstrate pentru decor – această etapă trebuie făcută când prăjitura este caldă. Lăsăm prăjitura în tavă să se răcorească şi apoi o tăiem în pătrăţele.

Este delicioasă!

 

praji4

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s