Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Tăiţei prăjiţi cu păstăi şi caşcaval

Lasă un comentariu

Urmând îndemnul de a mânca o  dată pe săptămână, cel puţin, fără carne şi alăturându-mă mişcării Meatless Friday – Vinerea fără carne, vă propun o reţetă delicioasă şi consistentă.

taitei1

Ingrediente – 2 porţii

160 grame tăiţei scurţi – sau alt tip de paste

15-20 grame unt

150 grame fasole galbenă păstăi

2-3 morcovi

1 ceapă

1-2 linguri ulei

50 grame caşcaval

sare

piper

Preparare

Într-o cratiţă punem o lingură de ulei şi tăiem ceapa cubuleţe pe care o călim mai apoi cu un vârf de sare. Când e călită ceapa adăugăm morcovii tăiaţi rondele şi fasolea verde ruptă. Lăsăm pentru 2-3 minute să se îmbine aromele şi apoi adăugăm o cană de apă. Vom lăsa ca fasolea şi legumele să se gătească pentru aproximativ 30 de minute. După preferinţe  la final se poate adăuga şi puţin pătrunjel tocat. În acest moment avem două posibilităţi: dacă am pregătit fasolea pe timp de vară şi o vrem şi pentru la iarnă o lăsăm să se răcească şi o punem frumos în pungi la congelator, iar dacă am pregătit-o pentru a o servi cu minunaţii tăiţei prăjiţi ne apucăm de următoarea etapă.

Într-o oală punem la fiert 3-4 litri de apă cu puţină sare. Când apa dă în clocot fierbem tăiţeii, sau alte tipuri de paste – eu am optat pentru un tip de tăiţei nemţeşti. Urmăm indicaţiile de fierbere de pe cutie, având grijă să nu fierbem prea mult pastele ci să rămână uşor crocante – al dente. Între timp într-o tigaie topim untul. Pastele fierte le scurgem şi le punem la prăjit în tigaie. Le lăsăm la prăjit pentru câteva minute, iar când au prins aroma şi gustul untului adăugăm şi păstăile. Mai lăsăm câteva minute pentru ca totul să prindă un uşor gust de prăjit, de unt şi de savoare, asezonăm cu sare şi piper şi adăugăm caşcavalul rupt în bucăţele. După 1-2 minute oprim focul şi mai lăsăm 4-5 minute pentru ca tăiţeii, fasolea şi caşcavalul să se împrietenească în tigaia noastră.

Servim cu multă poftă şi ne bucurăm de o zi frumoasă de vineri, fie ea şi fără carne.

taitei2

Observaţii: 

Dacă avem pregătită fasolea din timp acest fel de mâncare va fi unul foarte rapid de preparat, o idee minunată pentru o cină în doar 30 de minute.

Pentru iubitorii de carne recomand asezonarea acestui tip de tăiţei prăjiţi cu câteva bucăţele de kaiser sau şunculiţă uşor prăjită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s