Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Fursecuri fragede cu clementine

Lasă un comentariu

fursecuri2O aromă care îți umple toată casa și fie că le prepari în Ajun de Crăciun, fie că le pregătești cu orice altă ocazie, aceste fursecuri sunt excelente, rapide și pot fi chiar și de post – dacă untul din rețetă îl înlocuim cu o margarină.

 

Ingrediente- 20-24 bucăți

115 grame unt

50 grame zahăr fin

coaja de la 4 clementine răzuită foarte fin

175 grame făină

Preparare

În primul rând preîncălzim cuptorul la 190 de grade și ungem două tăvi de copt. Apoi, într-un bol mixăm foarte bine untul cu zahărul până la consistența unei creme pufoase. Adăugăm coaja de la clementine și mixăm, din nou, foarte, foarte bine. Ultima etapă a preparării presupune încorporarea făinii. Punem la început doar o mică parte de făină și cu o lingură de lemn amestecăm bine cu compoziția de unt și zahăr. Adăugăm și restul făinii, treptat, și începem să frământăm cu mâinile doar până când obținem un aluat moale, ușor de modelat.

Întindem aluatul în foaie de aproximativ 0,5 cm pe o masă de lucru înfăinată și îl tăiem în formele dorite. Coacem fursecurile pentru 20 de minute și apoi le lăsăm să se răcească. Le putem orna cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră, după preferințe.

Observație: rețeta originală prevedea ca foaia de aluat să fie întinsă la aproximativ 1 cm grosime, dar după mai multe încercări noi le preferăm pe cele mai subțiri.

fursecuri1

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s