Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Cornulețe cu nucă

Lasă un comentariu

Am revenit! După o pauză de câteva zile de la lumea virtuală și un mini-concediu la țară alături de toți cei dragi, am revenit să vă ademesc cu cele mai delicioase rețete pe care le-am încercat în acest timp. Rețete perfecte pentru Crăciun și Anul Nou. Încep cu aceste cornulețe cu nucă, ușoare și fragede care ne-au plăcut atât de mult încât o porție – 32 de bucăți s-a dovedit a fi prea puțin și am refăcut-o în aceeași zi.

cornulete2

Ingrediente – 32 bucăți

225 grame unt

225 grame cremă de brânză

2 lingurițe zahăr

225 grame făină

1 albuș de ou ușor bătut cu 1 lingură de apă

Umplutura

115 grame alune/nuci măcinate

75 grame zahăr brun

1 linguriță scorțișoară

Preparare

Într-un bol se mixează untul, crema de brânză și zahărul până la obținerea unei creme deschise la culoare. Făina se cerne peste compoziția de unt și brânză și se amestecă bine, până la formarea unui aluat. Se învelește în peliculă transparentă și se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru a preparare umplutura cornulețelor mixăm nuca, scorțișoara și zahărul brun.

Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade și se pregătesc două tăvi potrivite – unse cu puțin ulei sau tapetate cu hârtie de copt. Aluatul se împarte în două. Fiecare parte se întinde în formă de cerc. Apoi, cu ajutorul unei farfurii întinse rotunde, se trasează un contur rotund și se taie marginile alutatului. Cu albușul de ou bătut doar foarte puțin cu apă se unge foaia de aluat se presară din belșug cu umplutura de nucă. Foaia se taie în patru, în formă de cruce, iar mai apoi fiecare triunghi se taie în alte patru părți egale. Cornulețele se rulează începând de la latura mai mare a triunghiului format și se așează în tavă. Se procedeazî la fel și cu cea de a doua parte de aluat.

În final, cu albușul rămas se mai ung puțin cornulețele și se presară cu zahăr.

Se coc pentru 15-20 de minute.

Sunt delicios de bune mai ales după ce s-au răcorit.

cornulete1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s