Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Chipsuri de parmezan

Lasă un comentariu

Uşoare, rapide şi delicioase. Chipsurile de parmezan sunt o idee minunată de a pregăti un aperitiv simplu dar care dă o notă deosebită. Gustul lor asupru şi sărat se potriveşte de minunte cu un pireu de mazăre, o salată de ţelină cu măr sau o pastă de cartofi dulci.

Ingrediente – 8-10 chipsuri

150 grame parmezan ras

Preparare

Nimic mai simplu. Încălzim cuptorul la 200 de grade şi pregătim cu hârtie de copt o tavă potrvită. Până când cuptorul se încălzeşte dăm parmezanul pe răzătoare, având grijă să obţinem fâşii cât mai lungi de parmezan. De preferat este să optaţi pentru răzuirea parmezanului pe partea lungă a triunghiului de brânză, astfel vom obţine fâşii lungi şi uniforme. Parmezanul ras îl aşezăm în grămăjoare pe hârtia de copt, având grijă ca toate grămăjoarele să aibă cam aceaşi cantitate de parmezan pentru ca chipsurile să se poată coace în acelaşi timp.

Băgam tava la cuptor şi lăsăm chipsurile la 200 de grade pentru 5-6 minute. Când sunt uşor rumene şi fac bule la suprafaţă sunt gata. Scoatem tava din cuptor şi lăsăm chipsurile să se răcească pentru 5-6 minute, apoi cu o spatulă le luăm de pe hârtia de copt şi le pregătim pentru servire.

Sunt delicioase şi uşor de preparat. Noi le-am servit cu un pireu de mazăre. A fost delicios!

chips3

chips1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s