Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Marquise cu ciocolată și portocale

Lasă un comentariu

Francezii mai inventivi ei așa de felul lor s-au tot gândit ce deserturi să mai inventeze și prin secolul al XIX-lea – după cele foarte puține informații găsite pe internet privind apariția acestui desert, au ajuns la concluzia că o masă nu se poate încheie decât cu un desert dens, cu un gust intens de ciocolată și o finețe specifică atmosferei din renumitul Hexagon. Cam așa a apărut această prăjitură denumită MARQUISE. Este o prăjitură pe care o savurezi cu fiecare linguriță, are o savoare foarte intensă și este într-adevăr un răsfăț al simțurilor.

Ingrediente – pentru o formă rotundă de 26 cm

230 grame zahăr

70 ml suc de portocale proaspăt stors

400 grame ciocolată amăruie

250 grame unt

6 ouă

coajă de portocală rasă – de la 2 portocale

50 grame făină

Preparare

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade și se pregătește forma de copt cu hârtie de copt. Vom pregăti și o cratiță – tavă mai mare în care să putem pune tava cu prjitură pentru a o coace pe aburi.

Într-o crăticioară punem pe foc sucul de portocale cu 100 grame de zahăr. Se lasă pe foc mic până când zahărul este topit. Se ia repede de pe foc și se adaugă ciocolata – ruptă în bucățele, amestecând energic pentru ca ciocolată să se topească. Apoi, la fel de rapid și  energic vom adăuga untul, în bucățele mici, pentru a îl încorpora complet în amestecul de ciocolată.

Separat mixăm ouăle cu restul de zahăr pentru 3-4 minute, până când au o consistență pufoasă și aerată. Adăugăm coaja de portocală și amestecăm din nou. Cu foarte mare grijă, lingură cu lingură, adăugăm conținutului de ouă compoziția noastră de ciocolată. Amestecăm foarte ușor până când totul este bine încoporat. Acum, se adaugă și făina, se amestecă foarte ușor și totul se toarnă în tava de copt.

Tava se așează într-o cratiță sau o tavă mai înaltă și se toarnă apă fierbinte până aproximativ la jumătatea formei de prăjitură. Introducem totul la cuptor pentru 1 oră. După 1 oră scoatem minunatul desert din cuptor și cu grijă luăm tava din cratița cu apă. Lăsăm să se răcească în formă, iar abia când este răcorită o luăm din formă.

Se poate pudra cu zahăr sau cu o glazură ușoară. Noi am preferat-o simplă întrucât are o textură foarte bogată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s