Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Brioşe cu vişine

1 comentariu

Rapid, uşor de preparat şi totul se întâmplă într-un singur bol, deci puţine vase de spălat. Această reţetă este favorita noastră în materie de brioşe, întrucât brioşele nu sunt foarte dulci, sunt aromate atât de la zahărul brun cât şi de la vişine, iar eu le pot pregăti dimineaţa în doar jumătate de oră pentru a ne bucura de un mic dejun proaspăt şi delicios.

Ingrediente – 8 bucăţi

115 grame făină

1 plic praf de copt

puţină sare

25 grame zahăr brun

1 ou

175 ml lapte

45 ml ulei

2 linguriţe scorţişoară

120 grame vişine fără sâmburi

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade şi pregătim 8 forme de brioşe cu hârtiuţele aferente.

Toate ingredientele, mai puţin fructele, se mixează într-un bol până când se obţine o consistenţă fină şi toate ingredientele sunt încorporate – aproximativ 2-3 minute.

Adăugăm fructele şi amestecăm uşor. Umplem formele de brioşe cam pe trei sferturi şi coacem prăjiturelele la 190 de grade pentru 20-25 minute. Pentru a ne asigura că sunt coapte putem face testul scobitorii – dacă o scobitoare înfită într-o brioşă iese curată atunci sunt coapte.

Le lăsăm să se răcorească puţin şi le pudrăm cu zahăr. Le servim călduţe sau reci.

Observaţii

Dacă folosim vişine sau alte fructe din compot vom avea grijă să le stoarcem foarte bine înainte de a le adăuga compoziţiei.

Alte fructe care merg de minune sunt: afinele, merişoarele, fructele de pădure.

One thought on “Brioşe cu vişine

  1. Reblogged this on colectia de briose and commented:
    Mmm, briose cu visine! Proaspete, conservate, congelate, din compot…puteti folosi visinele in orice forma a lor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s