Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Orez de ciocolată

Lasă un comentariu

Orezul cu lapte este fără doar şi poate un desert care ne aminteşte tuturor de copilărie. Această reţetă de orez cu lapte este puţin schimbată, dar gustul intens al orezului alături de ciocolata neagră şi uşoara aromă de scorţişoară transformă orezul cu lapte dintr-un desert obişnuit, fără pretenţii, într-un adevărat deliciu. E idel atât cald cât şi rece.

Ingrediente

1 cană orez – de preferinţă de tip arborio

550-600 ml lapte

70 grame ciocolată neagră

2 linguri zahăr

2 linguri unt

1 praf de scorţişoară

4 linguri frişcă lichidă

fructe confiate, dulceaţă sau bucăţele de ciocolată pentru decor

Preparare

Orezul şi laptele se pun într-o cratiţă andiaderentă cu fundul gros. Se aduc la punctul de fierbere, după care focul se reduce la minim şi se lasă orezul să fiarbă foarte, foarte încet pentru aproximativ 20 de minute până când este moale şi a absorbit tot laptele. În tot acest timp avem grijă ca din când în când să mai amestecăm pentru că nu vrem ca orezul nostru să se prindă de fund şi să se afume.

Când orezul este fiert adăugăm ciocolata bucăţele, untul şi zahărul şi mai lăsăm pe foc încă 2-3 minute până când ciocolata este topită complet, amestecând mereu pentru ca toate ingredientele să fie încorporate. Oprim focul şi adăugăm scorţişoara şi frişca. Amestecăm din nou energic şi acoperim cratiţa. Lăsăm să stea pentru câteva minute şi apoi servim cu foarte multă poftă. Este delicios, rapid şi îl puteţi prepara chiar şi atunci când aveţi oaspeţi neanunţaţi şi vreţi să îi surprindeţi cu ceva dulce.

Noi l-am servit cu câteva cireşe glasate. E delicios!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s