Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Batoane cu portocale

Lasă un comentariu

Batoane cu citrice. Ideale pentru sezonul rece, ne vitaminizăm şi ne îndulcim. Au un gust intens de fructe şi o aromă deosebită. Le recomand cu mare drag.

Ingrediente

50 grame zahăr pudră

175 grame făină

un vârf de sare

175 grame unt

Pentru topping

4 ouă

350 grame zahăr fin

coaja de o portocală

120 ml suc proaspăt stors de portocale

175 ml frişcă lichidă

zahăr pentru pudrat – opţional

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade şi tapetăm cu hârtie de copt o tavă de dimensiune medie. Zahărul, făina şi sarea se amestecă împreună şi apoi se adaugă untul. Se frământă rapid cu vârful degetelor până când compoziţia are aspectul unui pesmet. Răsturnăm aluatul în tavă şi cu dosul unei linguri întindem aluatul pe toată suprafaţa tăvii pentru a forma o crustă. Dăm totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute până când crusta este aurie.

Între timp ne ocupăm de topping. Ouăle şi zahărul le amestecăm bine, apoi adăugăm coaja şi sucul de portocale şi amestecăm din nou. Separat batem frişca până când obţinem o consistenţă tare a acesteia. În final adăugăm, treptat, frişca bătută peste compoziţia de ouă.

Turnăm crema peste crusta caldă şi băgăm totul la cuptor pentru încă 40 de minute. Lăsăm prăjitura să se răcească foarte bine înainte de a o porţiona. Opţional o putem pudra cu zahăr.

Desigur că puteţi folosi şi alte citrice după bunul plac: lămâile sau limetele fiind o altă variantă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s