Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Palmieri cu scorţişoară

Lasă un comentariu

Pofta de dulce se poate satisface foarte uşor cu aceşti minunaţi palmieri. Prepararea nu ne ia mai mult de 5 minute, iar după alte 15 minute la cuptor avem un desert dulce şi aromat.

Ingrediente

1 pachet aluat pentru foietaj

6 linguri de zahăr

2 lingurişe scorţişoară

stafide

coajă de portocală

Preparare

Încălzim cuptorul la 180 de grade. Pe masa de lucru răsfirăm 3 linguri de zahăr cu o linguriţă de scorţişoară şi coaja de portocale. punem foia de aluat şi presărăm peste ea restul de zahăr, scorţişoară, stafide sau alte bunătăţi – bucăţele de ciocolată, fructe uscate. Întindem bine foaia, în acest fel aluatul se va îmbiba cu toate mirodeniile pe care le-am presărat. Apoi, marcăm jumătatea aluatului – având în faţă un dreptunghi aşezat pe lat, şi rulăm cât de strâns posibil dintr-una din părţile mai înghuste ale dreptunghiului pană la jumătate. Procedăm la fel şi din cealaltă parte, astfel încăt să obţinem o ruladă formată din două rulade mai micuţe. Dacă aluatul nostru este mai moale îl putem pune într-o folie alimentară la frigider pentru 20-30 de minute pentru a-şi recăpăta consistenţa.

Tavetăm o tavă cu hârtie de copt şi tăiem rulada în bucăţi de 1,5-2 centimetri, pe care la aşezăm în tavă cu partea tăiată în sus. Le coacem pentru 15 minute, având grijă ca la jumătatea timpului să le întoarcem de pe o parte pe alta. Astfel, vom obţine nişte palmieri crocanţi, aromaţi şi foarte delicioşi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s