Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Palmieri cu scorţişoară

Scrie un comentariu

Pofta de dulce se poate satisface foarte uşor cu aceşti minunaţi palmieri. Prepararea nu ne ia mai mult de 5 minute, iar după alte 15 minute la cuptor avem un desert dulce şi aromat.

Ingrediente

1 pachet aluat pentru foietaj

6 linguri de zahăr

2 lingurişe scorţişoară

stafide

coajă de portocală

Preparare

Încălzim cuptorul la 180 de grade. Pe masa de lucru răsfirăm 3 linguri de zahăr cu o linguriţă de scorţişoară şi coaja de portocale. punem foia de aluat şi presărăm peste ea restul de zahăr, scorţişoară, stafide sau alte bunătăţi – bucăţele de ciocolată, fructe uscate. Întindem bine foaia, în acest fel aluatul se va îmbiba cu toate mirodeniile pe care le-am presărat. Apoi, marcăm jumătatea aluatului – având în faţă un dreptunghi aşezat pe lat, şi rulăm cât de strâns posibil dintr-una din părţile mai înghuste ale dreptunghiului pană la jumătate. Procedăm la fel şi din cealaltă parte, astfel încăt să obţinem o ruladă formată din două rulade mai micuţe. Dacă aluatul nostru este mai moale îl putem pune într-o folie alimentară la frigider pentru 20-30 de minute pentru a-şi recăpăta consistenţa.

Tavetăm o tavă cu hârtie de copt şi tăiem rulada în bucăţi de 1,5-2 centimetri, pe care la aşezăm în tavă cu partea tăiată în sus. Le coacem pentru 15 minute, având grijă ca la jumătatea timpului să le întoarcem de pe o parte pe alta. Astfel, vom obţine nişte palmieri crocanţi, aromaţi şi foarte delicioşi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s