Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Prăjitură cu dovleac şi stafide

Scrie un comentariu

Pufoasă, uşoară ca un fulg, dar cu un mijloc uşor umed şi o consistenţă bogată de dovleac şi stafide. O prăjitură uşor de preparat şi cu un gust incredibil.

Ingrediente

150 grame unt

175 grame zahăr brun

1 ou

225-250 grame dovleac răzuit şi gătit

200 grame făină

un vârf de sare

7 grame praf de copt

1 linguriţă scorţişoară măcinată

50 grame stafide

1 vârf de nucşoară

Preparare

În primul rând încălzim cuptorul la 200 de grade şi pregătim o formă ce copt cu hârtie de copt. Apoi ne ocupăm de dovleac. Îl răzuim şi, pentru că noi preferăm dovleac uşor gătit înainte de a fi folosit în prăjituri, îl punem într-o cratiţă cu 1 lingură de zahăr şi un praf de scorţişoară. Îl lăsăm pe foc mediu pentru 5 minute până când dovleacul s-a înmuiat puţin. Oprim focul şi punem cratiţa deoparte să se răcorească.

Untul cu zahărul se freacă foarte, foarte bine până când obţinem o cremă spumoasă. Apoi adăugăm oul şi dovleacul şi mai mixăm câteva secunde pentru a le încorpora. Separat cernem făina împreună cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Apoi, cu foarte mare grijă încorporăm întreaga cantitate de făină în compoziţia de unt şi dovleac. Amestecăm uşor, uşor. doar până când sunt amestecate, nu trebuie să amestecăm prea mult pentru că după aceea prăjitura noastră nu va mai fi la fel de aerată. Adăugăm în cele din urmă şi stafidele şi turnăm întreaga compoziţie în forma de copt.

Coacem prăjiturica la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sau până la proba scobitorii. O lăsăm să se răcorească puţin şi o pudrăm cu zahăr. Dacă vrem să îi dăm un aer festiv putem garnisi prăjitura cu o glazură de ciocolată amăruie.

O savurăm cu multă poftă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s