Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Momente fragede

Lasă un comentariu

Micuțe, delicate și extrem de fragede. Așa se pot caracteriza aceste minunate fursecuri care se pregătesc în maxim 30 de minute și se topesc atunci când le mâncăm. Sunt minunate!

Ingrediente – 16-20 bucăți

40 grame unt

65 grame grăsime – de preferat untură

75 grame zahăr

1 ou mic

câteva picături de esențe

150 grame făină

fulgi de ovăz sau porumb

câteva cireșe glasate

Preparare

Încălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă mai mare cu hârtie de copt.

Untul, grăsimea și zahărul se mixează foarte bine, apoi se adaugă oul și se mai mixează puțin. În final se adaugă esențele – vanilie sau migdale. Făina se adaugă încet mixturii zahăr și unt și se amestecă ușor, având grijă ca făina să fie încoprorată. Apoi cu mâinile ușor înfăinate se formează bile – de mărimea unei nuci, care se tăvălesc bine prin fulgii ușor zdrobiți și se așează în tavă. În final se garnisește fiecare fursec cu o jumătate de cireașă glasată și se dau la cuptor pentru 15-18 minute, până când sunt aurii. Se lasă 5 minute să se răcească în tavă.

Se servesc cu multă poftă, sunt fragede, ușor crocante la exterior și se topesc în gură. Rapide și delicate. Perfecte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s