Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Tort nemțesc cu mere

Lasă un comentariu

Nemțesc sau nu, acest tort – prăjitură este un desert cu gust intens de toamnă. Merele, scorțișoara și blatul ușor crocant fac din această prăjitură un desert minunat, atât servit cald cât și după ce s-a răcorit.

Ingrediente

250 grame făină

15 grame praf de copt

1 linguriță scorțișoară

130 grame zahăr

50 grame unt topit

2 ouă ușor bătute

150 ml lapte

Pentru topping

2-3 mere mai mari, curățate și tăiate felii

15 grame unt topit

60 grame zahăr

1 vârf de scorțișoară

Preparare

Cuptorul se încălzește la 200 grade. Pregătim o formă cu margini detașabile, pe care o ungem. Făina, praful de copt și scorțișoara se amestecă ușor într-un bol încăpător. Se adaugă zahărul, iar separat se amestecă ingredientele lichide – untul, ouăle și laptele, care mai apoi le combinăm cu amestecul de făină și zahăr. Aluatul astfel obținut se toarnă în forma pregătită. Așezăm cu grijă feliile de măr peste compoziția de aluat – de preferat în cercuri, iar apoi ungem merele cu untul topit, stropim cu zahăr și cu scorțișoară.

Coacem prăjitura pentru 45-50 de minute, sau până la proba scobitorii. O putem savura călduță sau rece, alături de un iaurt, o înghețată sau o ceașcă de ceai. Dacă preferăm putem adăuga compoziție de aluat și o mână de stafide, prăjitura noastră va avea o consistență mai bogată și un gust ceva mai deosebit.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s