Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Dulceață de piersici de vie

Lasă un comentariu

Pe ultima sută de metri particip și eu cu această rețetă la provocarea lunii septembrie de la Dulce Românie, găzuduită de http://www.alldaycooking.com . Propunerea mea: dulceața de piersici de vie – o delicatesă!

 

Aroma piersicilor de vie se potrivește de minune cu puțină scorțișoară pentru o dulceață fină și rafinată.

Ingrediente

3 kilograme piersici de vie fără piele și fără sâmburi

1 kilogram zahăr

2 cuișoare

2-3 lingurițe scorțișoară

Preparare

Piersicile le opărim pentru a le putea da pielița jos. După ce sunt opărite le punem în apă foarte rece și trecem la treaba migăloasă de dat pielița jos și scos sâmburii. Punem piersicile într-o cratiță încăpătoare și adăugăm zahărul. Amestecăm bine tot și dăm la rece, de preferință de seara până dimineața. După ce au stat piersicile noastre le rece, le punem pe foc. Puntem condimentele într-un săculeț pe care îl adăugăm dulceței. Lăsăm la foc mic să fiarbă, iar din momentul în care a început să fiarbă îl mai lăsăm încă 30-45 de minute, până când are dulceața este omogenă și are o consistență foarte bogată.

În acel moment oprim focul și începem să umplem bocanele. Borcanele le așezăm la dust uscat între haine până a doua zi. O dulceață aromată pe care trebuie să o avem în cămară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s