Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Prăjitură cu prune și crumble

Lasă un comentariu

Ingrediente

675 grame prune

150 grame unt la temperatura camerei

150 grame zahăr fin

4 ouă – la temperatura camerei

7,5 ml extract vanilie

150 grame făină

5 grame praf de copt

Pentru crumble

115 grame făină

130 grame zahăr brun

7,5 grame scorțișoară pudră

75 grame unt, cubulețe

Preparare

Prunele le tăiem în jumătăți și le scoatem sâmburii. Cuptorul se încinge la 180 de grade și pregătim o formă de copt – de preferință o ungem sau se poate folosi și hârtie de copt.

Pentru a pregăti crumble-ul nostru, trebuie să amestecăm bine făina cu zahărul brun și scorțișoara. Apoi adăugăm untul și frecăm rapid pentru a obține un fel de fărmituri – cunoscute sub numele de crumble.

Untul îl frecăm bine cu zahărul, apoi adăugăm ouăle unul câte unul, frecând bine după fiecare ou. Adăugăm vanilia, iar mai apoi făina amestecată cu praful de copt. Este recomandat ca să adăugăm făina în trei etape pentru a o putea încorpora cât mai bine.

În forma gata pregătită, turnăm aluatul, așezăm prunele, iar deasupra presărăm fărmiturile noastre. Coacem totul pentru aproximativ 45 de minute, sau până la testul scobitorii. Prăjiturica noastră trebuie lăsată să se răcească în formă înainte de a o porționa și servi, aceasta este cea mai grea parte întrucât aromele prăjiturii umplu toată casa.

E foarte aromată, fructată și crocantă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s