Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Saleuri festive

Lasă un comentariu

Ingrediente

115 grame făină

un vârf de sare

115 grame unt

75 grame cașcaval – Cheddar sau emmelter, răzuit

un vârf de piper cayenne

1 ou bătut

semințe de susan, mac sau sare

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 200 grade. Făina şi untul se freacă rapid, foarte bine, pentru a obţine un aluat sub formă de firmituri. Apoi se adaugă toate celelalte ingrediente, cu precizarea că din oul bătut vom adăuga doar jumătate, restul urmând să îl folosim pentru a da culoare saleurilor noastre. Frământăm foarte bine aluatul obţinut şi apoi îl întindem pe o masă de lucru uşor înfăinată. Îl decupăm în forme cât mai variate şi cât mai îndrăzneţe. După ce am terminat de format saleurile le ungem cu oul bătut ce ne-a mai rămas şi presărăm seminţe din care avem poftă şi din care dorim. Le coacem în tăvi pe foaie de copt pentru 10-12 minute, până când sunt uşor rumene. Le lăsăm să se răcorească pentru câteva minute, iar mai apoi le pregătim pentru le savura.

Uşor de preparat, rapide şi super delicioase, numai bune pentru un aperitiv la o masă festivă, sau pentru o ronţăială de duminică în faţa televizorului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s