Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Salam de ciocolată

Lasă un comentariu

Tot din categoria deserturi cu amintiri din copilărie, astăzi avem un altfel de salam de biscuiți, cu extra ciocolată.

Ingrediente

24 biscuiți Petit Beurre – sfărmați

350 grame ciocolată neagră – în bucățele

225 grame unt nesărat

2 gălbenușuri

75 grame nuci, alune sau migdale ușor prăjite

 

Preparare

Ciocolata se pune într-un vas încăpător și se adaugă o lingură din unt. Vasul se introduce la microunde, sau se va topi ciocolata pe aburi, până când ciocolata și untul sunt complet topite – aproximativ 2.30 minute. După ce ciocolata s-a topit se lasă aproximativ un minut să se răcorească puțin. Apoi se încorporează gălbenușurile ametescând bine după fiecare. După accea, vom adăuga untul câte puțin, puțin, până când compoziția de ciocolată a absorbit tot untul. În cele din urmă vom adăuga și biscuiții mărunțiți, lăsând câțiva deoparte pentru decor, și alunele de pădure mărunțite. Compoziția astfel obținută o lăsăm la rece pentru 1 oră.

După 1 oră punem compoziția de ciocolată pe o foaie de  copt ușor unsă, astfel nu vom avea probleme când va trebui să desfacem salamul nostru. Modelăm ciocolată în formă de salam și o lăsăm la rece pentru cel puțin 4 ore – eu am preferat să rămână peste noapte.

Înainte de a servi deliciosul desert, pregătim pe o altă foaie de copt biscuiții sfărmați rămași și eventual câteva alune măcinate bine. Punem salamul de ciocolată pe foaia de copt astfel arangajă și avem grijă ca întregul salam să fie acoperit cu o crustă de biscuiți.

Îl tăiem felii și îl savurăm cu foarte multă poftă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s