Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Desert cu lămâie – Lemon Posset

Lasă un comentariu

Un desert rapid, uşor, cu un gust dulce-acrişor. Perfect dacă avem oaspeţi pe viteză şi vrem să le preparăm ceva deosebit.

Ingrediente – 2 porţii

300 ml. frişcă lichidă

85 grame zahăr pudră – din cel din comerţ

coaja şi zeama de la o lămâie

nuci, ciocolată sau fructe proaspete pentru decor

Preparare

Frişca şi zahărul se pun pe foc, până când zahărul se dizolvă. Apoi se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă în continuu la foc foarte mic până când compoziţia se îngroaşă – aproximativ 10 minute. Atenţie, se va pune cratiţa pe foc foarte mic. Când s-a îngroşat se toarnă în cupe termorezistente.

Se lasă să se răcească şi se ornează după poftă. Eu am preferat câteva alune de pădure trase la tigaie şi puţin zahăr pudră.

ATENŢIE: Dacă folosiţi frişcă lichidă îndulcită, reduceţi considerabil cantitatea de zahăr, aproximativ la jumătate. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s