Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Gogosi cu inimă de ciocolată

Lasă un comentariu

Aceste minunate deserturi sunt delicioase, cu un gust intens de ciocolată. O idee rapidă pentru un desert fabulos.

Ingrediente – 16 bucăți

500 grame făină

2 linguri cacao

1 vârf de sare

1 plic drojdie uscată

300 ml. lapte călduț

3 linguri unt topit

1 ou ușor bătut

16 pătrățele ciocolată – aproximativ 100 grame

Pentru pudrat – zahăr praf, cacao, scorțișoară

Preparare

Intr-un bol amestecăm făina, cacao și sarea. Adăugăm apoi drojdia și amestecăm. În centrul compoziției turnăm laptele călduț, untul topit și oul bătut ușor cu telul. Amestecăm rapid, iar apoi frământăm coca aproximativ 5 minute până când obținem o consistență elastică. Acoperim aluatul cu peliculă de bucătărie și îl lăsăm să crească aproximativ o oră.

Răsturnăm coca pe o suprafață ușor înfăinată și o întindem astfel încât să o putem împărți în 16 părți. În fiecare pătrat punem câte o bucățică de ciocolată și închidem cu grijă ca marginile să fie bine lipite. Dacă aluatul nu vrea să se lipească putem umezi ușor marginile pătratului cu puțină apă.

Gogoșelele astfel obținute le frigem în ulei, le scurgem pe un șervet absorbant iar în final le tăvălim prin amestecul de zahăr, cacao și scorțișoară.

Le servim călduțe. Sunt delicioase alături de o cafea sau vara merg chiar și cu o cupă de înghețată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s