Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Scones cu muștar și brânză

Lasă un comentariu

Se prepară în 5 minute, se coc 10 minute și sunt super delicioase. Pufoase, cu un gust subtil de muștar și aroma cașcavalului, aceste scones se potrivesc de minune fie pentru micul dejun, fie pentru un antreu la o masă festivă.

Ingrediente

250 grame făină

1 linguriță praf de copt

1 vârf de sare

40 grame unt

175 grame brânză răzuită

2 linguri muștar

150 ml. lapte, iaur sau lapte bătut

Preparare

Se încălzește cuptorul la 220 grade. Făina, sarea și praful de copt se amestecă într-un bol. Apoi se adaugă untul și se frământă rapid cu vârful degetelor, până când se formează un fel de fărmituri din făină și unt. Adăugăm brânza răzuită și mai amestecăm doar până la omogenizare.

Separat se amestecă muștarul și laptele sau iaurtul, în funcție de ce avem la îndemână. Adăugăm acest amestec peste făină, având grijă să amestecăm compozițiile rapid și doar până când muștarul și laptele s-au absorbit de către făină. Dacă vom frământa sau amesteca prea mult scones-urile noastre vor fi tari.

Răsturnăm aluatul pe o masă de lucru ușor înfăinată și cu mâinile o modelăm astfel încât să obținem un pătrat de circa 2 cm grosime. Le tăiem după preferințe și le așezăm într-o tavă pe copt tapetată cu hârtie de copt.

După preferințe se pot glazura cu ou bătut și se poate rade extra brânză.

Se coc 10-15 minute până când marginile lor la atingere nu sunt lipicioase. Le lăsăm să se răcească puțin și le servim cu foarte multă poftă.

SFATURI.

* Se recomandă o brânză mai dură. Eu am folosit emmentaler și am fost foarte mulțumită.

* Pentru un plus de savoare recomand folosirea unui muștar de calitate superioară.

* Le puteți prepara seara, iar mai apoi se pot păstra fie în pungă de hârtie, fie acoperite cu un prosop de bumbac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s