Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Brioșe cu banane și stafide

Lasă un comentariu

Foarte, foarte pufoase, cu un gust de banană, scorțișoară și stafide.

Ingrediente

225 gr. făină

5 gr. praf de copt

1 linguriță scorțișoară măcinată

1 vârf de sare

3 banane bine coapte

1 ou

50 gr. zahar brun

50 ml. ulei

40 gr. stafide

Încălzim cuptorul la 190 grade și pregătim o tavă de brioșe cu 12 hârtiuțe, sau forme individuale de silicon. Apoi, într-un bol se amestecă făina, sarea, scorțișoara și praful de copt.

Bananele, recomand unele foarte bine coapte, se decojesc și se strivesc foarte bine cu o furculiță până când au consistența unui pireu fin. Se adaugă, peste pireul de banane, oul, uleiul și zahărul și se mixează bine. Făina și celelalte ingrediente uscate se adaugă peste compoziția de banane, amestecând ușor doar până la omogenizare. Înainte de a umple formele de brioșe adăugăm și stafidele și mai afestecăm puțin, foarte ușor.

Se umplu formele de brioșe de 3/4. Apoi se coc pentru aproximativ 25 minute, sau până la proba scobitorii. Înainte de le scoate din forme le lăsăm să fie perfect răcorite.

Poftă bună!

P.S. În rețeta originală se recomandă și folosirea unui lingurițe de bicarbonat de sodiu. Ținând cont că nouă nu ne place gustul pe care îl lasă bicarbonatul de sodiu am decis să nu îl folosesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s