Andreea Pintea

imagine. create. cook.

Ruladă cu gem de mure și nuci

2 comentarii

Un desert cu gust de copilărie. Îl preparăm foarte repede și ne bucurăm de el alături de o cafea aburindă sau o cană de lapte.

Ingrediente – aproximativ 8 felii

3 ouă

115 grame zahăr – de preferat pudră

75 grame făină

1 lingură apă clocotită

90-100 grame gem sau dulceață

 

Preparare

Se încălzește cuptorul la 200 grade și pregătim o tavă – de dimensiune medie, cu hârtie de copt. Ouăle se bat foarte, foarte bine zahărul. Când ajung la consistența unei creme se adaugă făina, cu grijă, și se încorporează, iar apoi se adaugă lingura de apă clocotită, amestecând, din nou, cu mare grijă.

Se toarnă în tavă, se nivealează și se coace pentru aproximativ 10 minute.

Între timp așezăm pe masa de lucru o foaie de copt de dimnesiunea tăvii, foaie de copt pe care o pudră apoi cu zahăr pudră. Blatul copt îl răsturnăm rapid peste foaia de copt și cu grijă înlăturăm foia de deasupra – cea pe care am copt blatul. Se unge rapid cu dulceața din cămară – eu am optat pentru un gem de mure și nuci, o delicatețe! Se rulează rulada, pe lung, având grijă ca îmbinarea dintre capete să fie în partea de jos și strângem bine în această formă pentru aproximativ 1 minut, după care lăsăm rulada să se răcorească.

O servim cu zahăr pudră sau putem prepara rapid o glazură de ciocolată.

 

About these ads

2 thoughts on “Ruladă cu gem de mure și nuci

  1. superr bolg draga anca

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 180 other followers